Областният управител на Бургас Стефан Корадов озвучава постановката на “Боб” на съгражданина си Елин Рахнев

Парчета на Франк Запа и Джон Маклафлин звучат в постановката на ексцентричния режисьор Димитър Еленов "Боб". Музиката е подбирана лично от областния управител на Бургас Стефан Корадов, който се слави като пръв меломан. Еленов се посъветвал с Корадов и той извадил дисковете от собствената си фонотека.

Пиесата на Елин Рахнев е реализирана с трупата на Общинския театър в Несебър и беше показана в родния град на автора - Бургас, в сряда. Преди това тримата обясниха на бургаските журналисти и театраломани как е станало сработването. "Помня Стефан като истински рокаджия още от времето, когато бях тийнейджър", разказа младият драматург. "Много трудно можеш да намериш музика на Запа и Маклафлин и затова се обърнахме към Стефан", обясни Еленов.

Самодейците на Еленов излизат на бургаска сцена след успеха, който имаха на сцената на Народния театър "Иван Вазов". Досега пиесата е играна над 60 пъти, но в столична реализация. "Никога не се притеснявам, че някой колега преди мен е поставял същата пиеса", сподели Еленов. Условието било той да не е гледал нито една от постановките, които вече са играни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK