Книга за отношенията

Изследването на Стефани Даурик "Интимност и самота" поставя въпросите за близостта ни с другите и умението ни да бъдем сами. Авторката разглежда и следната зависимост - ако хората успеят да приемат себе си, да се чувстват комфортно в собствената си компания, те ще успеят по-лесно да разбират, обичат и приемат другите.

"Повечето от нас искат да обичат и да бъдат обичани. Но в нашия век на бързи комуникации все още знаем твърде малко за себе си и за другите", пише Стефани Даурик. "Интимност и самота" хвърля светлина върху първата интимна връзка в живота на човек - между майката и детето, предлага анализ за емоционалния живот на мъжете и жените, разглежда трудното, но осъществимо равновесие между близост и интимност.

"Да балансираш собствената си индивидуална нужда от интимност и самота, като същевременно зачиташ нуждите на онези, чието щастие влияе върху твоето, е напълно възможно. Не е лесно, но е възможно", обяснява Даурик.

"Интимност и самота" е издание на "Колибри".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK