Портокаловият роман

След "Ловци на балади или Scerzo cantabile" идва ред и на портокаловия роман на Борис Минков. "Животът в очакване на портокаловата топка" е книга, която разказва за взаимоотношенията деца - родители, и по-точно за неизбежните противоречия между поколенията. Но така е само на пръв поглед.

"Всяко момиче има мечта и почти всяко мечтае да стане звезда". Разликата обаче е, че романът не свършва тук при мечтите клишета, а от тук започва. И е типичен пример как от досадата на всекидневието може да се направи роман. Как може романът да се завърти около тениса, около Балчик, дори да се напъха вътре Юлия Барберян, да има малко семейната идилия например и новини от финала на US Open.

"Животът в очакване на портокаловата топка" излиза със знака на издателство "Балкани". "Разказвачите от най-новата българска проза, публикувани в тази поредица, се появиха на книжния пазар през 90-те. В разлома между два века, когато се преосмислят всички основни ценности", поясняват издателите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK