Завръщане у дома

Един американец се завръща у дома. Бил Брайсън след двадесетгодишно отсъствие преоткрива познатата си Америка. Резултатът е „Записки от една голяма страна" - комичен, проницателен и информативен поглед към страната зад океана. В книгата има място и за възторга на човек, който открива образите от своето детство, и за удивлението от лекотата и удобството на американското ежедневие, от дружелюбието и непринудеността на хората.

Но Бил Брайсън не си спестява иронията по отношение на своите съотечественици. Независимо от това дали говори за телевизията, филмовото производство или рекламите, за прословутото американско обездвижване и странния подход на американците към спорта, за забележителностите на американските данъчни формуляри, за комичните разлики между градинарството в САЩ и Великобритания, за полицията, законодателството или образованието, той търси и смешната страна на нещата. Как изглежда светът, ако го виждаме за пръв път.

„Записки от една голяма страна" е втората книга на Бил Брайсън, която публикува издателство "Еднорог".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK