Елин Рахнев подари на децата за Коледа пиесата “Кукувицата”

В навечерието на коледните празници с премиерeн спектакъл ще заяви своето сценично присъствие новосъздадената детска студия на Народния театър "Иван Вазов". Тя включва 40 деца между 8- и 17-годишна възраст (подбирани чрез кастинги), които ще покажат артистичните си умения в най-новата творба на Елин Рахнев "Кукувицата" - весела училищна история за взаимоотношенията между малките и възрастните. Пиесата е подарък на автора за режисьора Димитър Еленов, който е и ръководител на студията. Около творческите им контакти, които започват с "Боб" на несебърската сцена, Рахнев се е убедил в неговия усет да открива таланти, да им вдъхва енергия и самочувствие, да ги прави личности. У младия драматург пък Еленов цени особената поетика и странния език, изпълнен с много чувство за хумор.

Главната роля ще изпълнява деветгодишният Наум Шопов-младши (внук на известния актьор), на когото ще "партнират" театрални звезди - в ролята на бащата е Христо Гърбов, на директора - Николай Урумов, на чистачката - Ванча Дойчева, а нашумялата поп изпълнителка Ваня Щерева ще играе г-ца Стела. Представлението се стреми да бъде забавно, с много смешки и гегове, в жанра на мюзикъла. Спектакълът е и мултимедиен, включващ анимация и прожекции на приказни картини. Хореографията е на Христо Андонов, анимацията на Андрей Кулев, а сценографията на Ванина Желева, ученичка на Слави Кокалов.Тя специализира мултимедии и дизайн, а с този спектакъл защитава магистърска степен. "Страшно съм доволен. Екипът е мощен. Актьорската трупа е разнородна - примирявам всички поколения от девет до шейсет. Децата имат феноменалната способност да зареждат позитивно. Артистите пеят, танцуват, много са запалени", коментира въодушевено режисьорът. Самата Ваня Щерева заедно с Жоро от "Остава" са написали не само музиката и текстовете на някои от песните. Щерева е завършила НАТФИЗ и желанието на Димитър Еленов е да я върне в театъра.

Спектакълът ще се играе пред публика на 19 и 20 декември. Вече са уговорени и пътувания с него зад граница - в Охрид и на олимпиадата в Гърция през 2004 г, заедно с "Едип цар".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK