По следите на...

Основният въпрос, който вълнува Ранд и Роуз Флем-Ат, е открита ли е най-сетне Атлантида. В "Когато небето падна" те са се посветили на темата и търсят-предлагат убедителни доказателства, че изгубеният континент Атлантида е всъщност Антарктида. Теорията им се основава на предположението, че земната кора се е изместила, което довело до унищожителни катаклизми, приливни вълни и земетресения, които изтрили цивилизацията от лицето на Земята и изместили континентите в днешната им позиция.

Авторите предлагат като доказателство дори набор от древни карти. Според тях тези карти изобразяват Земята такава, каквато е била преди последното изместване на земната кора, когато Северна Америка е била покрита с лед, а една трета от Антарктида се е радвала на умерен климат. Издание на "Бард".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK