Мъжката идентичност

Елизабет Бадентер заявява, че границите между мъжкото и женското са размити до такава степен, че днес всеки мъж си задава въпроси относно своята дълбока идентичност. "Дълго време мъжествеността е била нещо, разбиращо се само по себе си. Мъжът е трябвало да се впише в мъжкия идеал, който е доминирал цялата ни култура в течение на векове", пише Бадентер. И прилага доказателства, че през последните три десетилетия с разчупването на патриархалния модел всичко се е променило. В "XY на мъжката идентичност" тя очертава все още смътните контури на новия мъж, който новото време е на път да създаде.

Става дума още за древни ритуали, социологически проучвания и автентични свидетелства, с които Бадентер доказва, че сега не е лесно за малкото момче да стане пълноценен мъж. Тази предизвикателна книга е издание на "Колибри".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK