Афоризми и генерални заключения

"На прием запознали Джордж Бърнард Шоу с дама, на която той галантно рекъл с поклон: "Госпожо, колко сте красива!" "Съжалявам, но не мога да кажа същото и за вас", отговорила дамата. "Ами тогава направете като мен - излъжете", отвърнал й Шоу.

Тази случка може да не се е случила в действителност, но драматургът е популярен с острия си език. Именно този хаплив език е поводът да бъдат събрани в една книга всички афоризми и всички саркастични реплики, които се преписват на Бърнард Шоу. Ирландският драматург, есеист, музикален и театрален критик, носител на Нобелова награда за литература обичал да формулира възгледите си за живота в кратки изречения. Нещо от вида на: "Човек, който не може да прави грешки, не може да прави нищо."

Популярният ирландец спира вниманието си върху темите за красотата и мъдростта на жените, върху невежеството и самохвалството. Афоризмите и анекдотите на Джордж Бърнард Шоу са включени в библиотека "Лаври" на издателство "Фама".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK