Рок радио "Тангра" се трансформира в спортна станция „Гонг“

От 1 април започва трансформацията на първото българско рок радио "Тангра" в спортна станция "Гонг". Един от собствениците на радиото, Константин Марков, каза за "Дневник", че преминаването ще бъде плавно и ще продължи поне месец. Ще се правят проучвания как аудиторията приема промените и според резултатите ще се съставя новата програма. Марков уточни, че музиката ще се запази в рок жанра, но ще се увеличи процентът на информация, която ще е основно спортна. Документите за промените вече са одобрени от Съвета за електронни медии. В създаването на новото спортно радио ще се включи активно екипът на популярното предаване "Гонг" по "Дарик радио", чийто шеф е Томислав Русев. Константин Марков обаче отрече собственикът на "Дарик" Радосвет Радев да има участие в проекта. Той обясни, че остава съсобственик на радиото заедно с Кирил Маричков и Ивайло Стаевски. След трансформацията „Гонг" ще се конкурира с радио „Спорт" на Радослав Янкулов, което излъчва в София, Стара Загора и в Пловдив. „Тангра" има лицензи за осем града - София, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив и Русе. Лиценз за спортна радиостанция в три града има и „Ринг С.В.", но фирмата все още не продуцира програма.

През миналата седмица музикантите от група "Ахат" обявиха, че са подали заявление за създаване на ново рок радио поради преобразуването на "Тангра". Константин Марков и Кирил Маричков са предложени за антинаградите на музикалното предаване на БНТ "Кречетало", които ще се връчат във вторник. Аргументите са, че "рокаджиите чрез своите действия и бездействия са закрили единственото рок радио в България".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK