Кирил Калев е удостоен с отличие на Република Австрия

"Имах щастието да бъда в Австрия в период, когато в България се усещаше стабилност и страната решително тръгна към демократични промени. Усилено работих по премахването на визовия режим и присъединяването на страната ни към европейските структури. Ползата от работата ми във Виена беше благодарение на климата, който съществуваше в България, а той беше на стабилитет", каза Кирил Калев, посланик на България в Австрия от 1997 до 2001 г. В четвъртък той получи Голям златен почетен знак с лента за заслуги към Република Австрия. Отличието му беше връчено от Н. Пр. посланика на Австрия у нас д-р Карл Дийн.

Кирил Калев е удовлетворен и от факта, че по време на мандата му културните и икономическите отношения между България и Австрия са се разширили, а стокообменът се е увеличил с 35 процента.

Калев е автор на книгата "Традиции и бъдеще", която е посветена на 120-годишнината на дипломатическите отношения между двете страни. Заедно с художника Добромир Иванов той учредява наградата "Вяра, Надежда и Любов", която се връчва на австрийци, работили за България.

"Много ми беше приятно да работя с българските студенти, които учат в Австрия, а те са около 2300. Надявам се да се върнат в България и да приложат знанията си тук", каза Кирил Калев.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK