"Матрицата: Революции " - в една и съща минута по целия свят

В сряда - 5 ноември, точно в 16 часа българско време е световната премиера на заключителната част от трилогията на Лари и Анди Уашовски "Матрицата: Революции".

У нас филмът може да се види в столичното кино "Арена" и в още осем салона в София. Цените на билетите са от 8 и 5 лева, повече от прилични, като се има предвид, че по света за премиерната прожекция на хит от такава класа започват от 50 долара. "Матрицата : Революции" ще бъде записан в историята на киното със световна премиера едновременно във всички големи градове по света. И не просто в един и същи ден, каквито опити вече има, а в един и същи час и една и съща минута. В 6 сутринта - в Лос Анджелис, в 9 - в Ню Йорк, в 14 - часа в Лондон, в 16 - в София, в 17 - в Москва и в 23 часа - в Токио. В списъка са още над 50 световни столици, в които финалната част на трилогията на братя Уашовски ще бъде показана. Безпрецедентната премиера беше обявена в началото на октомври от Дан Фелдман, президент на дистрибуцията в САЩ, и Вероника Кван-Рубинек, президент на международната дистрибуция на "Уорнър Брос". "Едновременното пускане на "Матрицата: Революции" затвърждава филма като революционен продукт", обявиха те. Продуцентът на трилогията Джоуел Силвър пък заяви: "Това е едно изключително сложно начинание, което идеално се вписва във визията на братя Уашовски и подчертава още повече основната тема на филма - интеграцията."

Световните агенции определят "Матрицата" като най-амбициозния маркетингов проект в историята на киното. Истинският бюджет се пази в тайна, но според наблюдателите поне половината от него отива за реклама. До момента "Матрицата: Презареждане" е събрала над 750 милиона долара от световното си разпространение. Това я прави най-касовият филм на 2003 г. и 10-ия в класацията за най-гледаните филми по света за всички времена.


Всичко, което започва, някога свършва - с тази нагласа феновете на трилогията, сътворена от фантазиите на братята Уашавски, очакват края й.

В "Матрицата: Революции" епичната война между човека и машините стига своята кулминация - военните от Зион, подпомагани от цивилни доброволци като Зий и Хлапето, отчаяно се опитват да отблъснат нахлуващата в крепостта им Армия на машините. Заплашени от пълно унищожение, гражданите на последния бастион на човечеството се бият не само за собственото си оцеляване, но и за бъдещето на расата си. Дългогодишната борба за свобода на бунтовниците кулминира в експлозивен финален сблъсък. Докато армията на машините настъпва към Зион, неговите обитатели планират агресивна отбрана.

В последната част от "Матрицата" са приложени нови дигитални магии - технологиите mocap и cap. С тяхна помощ се наслагват живи действия на героите и изражения на лицата им върху компютърно генерираните им образи. Във всеки момент пет ултрамощни, снимащи с висока резолюция камери кръжат около актьорите, записват и най-малките възможни за снимане детайли. В традицията на японската анимация пък са фотореалистичните 3D изображения на природни феномени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK