Съвместно с природата

A Collaboration with Nature e книга, която радва окото. Шотландският художник Анди Голдзуърди използува за скулптурите си безкраен набор от естествени материали. Започва се със сняг, лед, после се преминава на някакви изсушени листа, след това се стига до камъните. Това, разбира се, са съвсем банални неща. След дооформянето от Анди Голдзуърди обаче вече нищо не изглежда такова, каквото е било преди.

Критиците сравняват художника с Кристо и Майкъл Хайзер, които също работят с пейзажа. Анди Голдзуърди обаче се различава от тях. Неговият основен принцип е: "Оформете, променете, накъсайте на парчета, разпилейте или по някакъв друг начин подредете тези крехки и непостоянни парчета от природата." А резултатът ще си струва. Всъщност фотографиите в тази книга са доказателство за това.

A Collaboration with Nature може да се поръча на адрес: www.amazon.com. А цената е $38.99.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK