Шпионски приключения в неподражаем Бийн-стил

Бийн, Мистър Бийн, така би могъл да се представя героят на Роуън Аткинсън от шпионската комедия "Джони Инглиш" (Johnny English, Universal Pictures, 2003 г. - "Александра видео). Филмът е пародия на култовата поредица за Джеймс Бонд, но за разлика от други ленти тук вече изтъркана игра с името е избягната. Иначе, независимо че за всеки киноман Роуън Аткинсън си остава Мистър Бийн, тук той се подвизава под името Джони Инглиш. Героят му е скромен и обикновен бюрократ, извикан да служи на кралицата и страната, след като всички други агенти на Ми 7 са убити. На Джони е поверена сигурността на съкровищата на британската корона, а той естествено се проваля в опазването им. В търсене на скъпоценностите Инглиш разкрива хитрия план на френския милиардер Паскал Соваж (Джон Малкович), който възнамерява да принуди кралицата да абдикира и да се самопровъзгласи за крал на Англия. С помощта на верния си асистент Боу и тайнствената Лорна (впечатляващ дебют на певицата Натали Имбрулия), Инглиш тръгва да оправя нещата, но преди това обърква всичко, което може да се обърка.

Британският шпионин Джони Инглиш първоначално е измислен за поредица телевизионни реклами за кредитна карта. Впоследствие идеята е развита и се е получил непретенциозен, но много забавен шпионски филм, който донесе на създателите си печалба от над 122 милиона долара само от кинопрожекции.

Основната заслуга за успеха на лентата е на Роуън Аткинсън, който възвръща добрата си форма след разочароващите изпълнения в "Луда надпревара" и "Скуби-Ду". Усетът му за комичното и богатата колекция от физиономии, правят дори познатите трикове, недоразумения и злополуки по-смешни, отколкото вероятно са били на хартия. Бившият Мистър Бийн е забавен и предизвиква смях дори когато не прави нищо, а сценаристите са си спестили дебелашките шеги, типични за подобен тип комедии. За сметка на това са измислили доста забавни преследвания (между "паяк" с кола на платформата и катафалка например), бойни сцени и еротични закачки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK