Атанас Славов получи голямата награда на Сдружението на българските писатели за 2003 г

Писателят Атанас Славов беше удостоен с голямата награда на Сдружението на българските писатели за 2003 г. за избраните му съчинения в 4 тома, издадени миналата година. Отличието за поезия получи Кристин Димитрова за стихосбирката "Хората с фенерите". Приз за белетристична книга беше присъден на "Елада Пиньо и времето" от Керана Ангелова. Най-младият български професор Мирослав Дачев получи наградата за книга в областта на критиката и хуманитаристиката с изследването си "Слово и образ", посветено на творчеството на Теодор Траянов и Сирак Скитник.

Отличията бяха раздени вчера в зала 4 на НДК. Те бяха определени от жури, съставено от Екатерина Йосифова, Атанас Свиленов и Мирела Иванова със съвещателните гласове на Управителния съвет на Сдружението, в който влизат Михаил Неделчев, Емилия Дворянова, Митко Новков, Йордан Попов и Пламен Дойнов.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK