Колонка

Панаир на екзотични любимки в музея "Земята и хората"

Дървесни паяци птицеяди от Шри Ланка и Тринидад ще могат да се видят за първи път у нас в музея "Земята и хората". От от 12 до 14 март там ще се проведе панаир на екзотични домашни любимци. Изложбата ще покаже над 50 вида змии, гущери, крокодили, костенурки и насекоми. Редом с популярните в България хамстери, морски свинчета ще бъдат показани бодлокожи и зеброви мишки, чинчили и захарни катерици. Изложението ще бъде съпътствано с демонстрации на уменията на екзотични животинки.

* * * * * *


Концерт в памет на Панчо Владигеров

В Музикалната академия в петък от 18 часа ще се състои тържествен концерт по случай 105 години от рождението на проф. Панчо Владигеров. Ще участва Академичният симфоничен оркестър под диригентството на Георги Патриков, от класа на доц. Пламен Джуров. Солистка ще е пианистката Лилия Костова. Ще бъдат изпълнени рапсодия "Вардар" от Панчо Владигеров, концерт за пиано и оркестър №1 от Лист и симфония №5 от Бетовен.

* * * * * *

Габровският театър гостува с "Перикъл" в "Народния"

Непопулярната пиеса на Шекспир "Перикъл" ще се играе в петък, в салона на Народния театър . На сцената ще се появят 65 персонажа. Всеки от 15-те актьори влиза в различни персонажи. Режисьор е Невена Митева, сценограф Елена Иванова.

* * * * * *

Международни дни на клавирната музика в Националното радио

Седмите международни дни на съвременната клавирна музика "Пианисимо 2004" ще се проведат от  петък до 14 март в първо студио на Българското национално радио от 19.30 ч. Пианистката Мариан Марци от Унгария ще изнесе рецитал в петък. Тя ще изпълни творби от Николай Бадински, Дьорд Лигети, Атила Бозай. На 13 март ще има авторски рецитал на германския пианист и композитор Мартин Мюнх. На 14 март, програмата е посветена на 100-годишнината от рождението на Любомир Пипков.

* * * * * *

Владимир Владигеров представя нов албум в НДК

"Българска музика за соло цигулка" се нарича албумът, който Владимир Владигеров ще представи в петък с концерт в зала 7 на НДК. Като гости ще участват народната певица Надка Караджова и кавалджията Теодосий Спасов. Ще бъдат изпълнени само български творби за соло цигулка, писани от различни поколения композитори - от класика Марин Големинов до съвременни автори като Кирил Илиевски и Трифон Силяновски.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK