Библиотека

Размисли

Това е най-новата книга от поредицата "Лаври" на издателство "Фама". Този път Игор Шемтов е подбрал размишления, проблясъци, крилати мисли и афоризми на Гьоте. Като тази мисъл например: "Своите състояния ние приписваме ту на Бога, ту на дявола и грешим както в единия, така и в другия случай. Загадката е в самите нас, тъй като ние сме рожби на двата свята."

От събраните крилати мисли на Гьоте се е получила едновременно забавна и поучителна книга. 


- - -

Орсе

От издателство "Унискорп" препоръчват тази книга със следните доводи - винаги когато ви се пътешества, четете статиите в "Музей Орсе" и се потопете в атмосферата на изкуството. Хубавото е, че препратките в текста ще помогнат на всеки сам да си подреди пъзела на този световноизвестен музей. Плюс това информацията е допълнена със следните пояснения: подробни коментари за шедьоврите в музея и текстове, които разказват за теченията в изкуството на XIX век. Какво повече може да се пожелае освен приятна разходка из гарата-музей.

- - -

Кипарисът

Сборникът с новели "Кипарисът" е едно от най-новите заглавия на издателство "Слънце". Книгата дава представа за литературата на Кипър, за бита и душевността на хората, обитаващи екзотичния остров. Новелите пък хвърлят светлина върху развитието на кипърската кратка проза от началото на 80-те години на XX век. Част от тях са вдъхновени от борбата за независимост, други проследяват драматични житейски съдби, но отново тясно свързани със сложната история на Кипър.

- - -

Дверите на ада

Това е трета книга от "Загадките на Александър Македонски" на Пол Дохърти. През 334 г. пр.н.е. Александър Македонски продължава победоносния си поход в Азия, зад гърба му е голямата победа при Граник, пред несломимите му войски са отворили порти Ефес и Милет. Сега Александър е насочил въжделенията си към още по-голяма плячка - богатия и силно укрепен град Халикарнас. Завземането му не е само въпрос на амбиция за младия македонски цар - градът крие някаква загадка, свързана с неговото минало.

Предложението е на издателство "Еднорог".

- - -

Микровълнова кухня

Наричат микровълновата фурна безценен помощник на ангажираните жени. Може би заради това микровълновата фурна отдавна е навлязла в ежедневието и намира все по-голямо приложение. Изданието включва информация за основните принципи на микровълновото кулинарно изкуство и много рецепти за вкусни и здравословни ястия.

Издателството е "СКорпио Ви", а тази книга вече имаше едно издание.

- - -

Великденска трапеза

Тези дни темата "Великденска трапеза" става все по-актуална. Предложението е в една книга да се съберат всички възможни рецепти и практики за приготвяне на козунаци. Вече няма нужда да се питат колежки и познати какво точно се прави, за да стане козунакът, както трябва. Все някоя от рецептите в книгата ще свърши работа и сладкишът ще се получи. Според издателите "АБГ" тук има рецепти според възможностите на всяка домакиня.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK