Краят на "Матрицата"

Всичко, което има начало, има и край. С излизането на видео и DVD на последната част той дойде и за култовата трилогия "Матрицата". Във финалната глава - Революции (The Matrix: Revolutions, Warner Bros. 2003 г. - "Съни филмс) действието започва там, където приключи в "Презареждане". Нео(Киану Рийвс) и Агент Смит(Хюго Уивинг) лежат в кома, докато Зион очаква унищожителната атака на машините. Всъщност съзнанието на Нео е заклещено между "Света на машините" и "Матрицата". В нея може да го вкара единствено "Железничаря". Той обаче няма такива намерения, поне докато Морфеус(Лорънс Фишбърн) и Тринити (Кейт-Ан Мос) не го принудят. Времето е срещу нашите герои, които имат едва 72 часа, за да спрат пътуващите към Зион 250 000 машини, имащи една цел - да унищожат последната крепост на бунтовниците. В същото време агент Смит става все по-силен и вече е заплаха както за "Света на Машините" така и за "Матрицата". И тук Нео стига до прозрението - а не може ли машините и хората да се обединят срещу общия враг?

"Матрица: Революции" безспорно е най-очакваният филм за последните няколко години. Най-нетърпеливите вече го гледаха на кино, където лентата разкрива цялата си мащабност, но видео и особено DVD изданието също ще имат не малко клиенти. Традиционно екстрите са за тези, които предпочетат специалното издание от два диска. На тях освен самия филм, могат да бъдат видени подробности около създаването на "Матрицата": Революции, преглед на едноименната он-лайн игра, както и галерия с 3-D изображения.

Екстрите са си важно нещо, но безспорно интересът е най-голям към самия филм и това е нормално, след като през 1999 г. "Матрицата" се превърна във феномен, обожаван от критици и редови зрители. Сплавта от фантастичен екшън с ненадминати спецефекти, и философски въпроси се хареса и въпроса сега е: "За какво беше всичко." Макар и с отворен финал след "Матрицата: Революции" пъзелът сравнително цялостен вид.


В "Революции" има всичко от предходните две серии - зрелищни престрелки, атрактивни ръкопашни схватки, преследвания с автомобили, философски размисли и всичко, което се сетите. Въпреки това не малко зрители ще останат разочаровани, отчасти заради дългото очакване, отчасти заради рекламната истерия. В крайна сметка се стигна до парадокса чакането на филма да е по-интересно от неговото гледане. Вина за известното разочарование у зрителите имат и братя Уашовски, който са загубили чувството за мярка. В повечко са спецефектите, свръхвъзможностите на главните герои, псевдофилософските въпроси и отговори, дори любовните чувства между Нео и Трините са някак фалшиви.

Въпреки това "Матрицата: Революции" трябва да се гледа, но без свръхочаквания. Можете да се наслаждавате на филма просто като на великолепен екшън, а ако искате да отидете по-надълбоко - да обмислите няколко идеи.”

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK