Библиотека

Ефективен С++

Тази книга предлага 50 съвета за рационално използване на езика и според специалистите в тази област е желателно да присъства на рафта на всеки програмист на С ++. Практичният подход към С ++ на Скот Майерс описва основните правила, следвани от експертите - нещата, които те почти винаги правят или избягат да правят. Всяко от 50-те напътствия в тази книга обобщава по един начин за писане на по-добър код на С++, а придружаващата го дискусия е подкрепена с конкретни примери. Предложението е на издателство "ЗеСТ прес", а повече убедителни доказателства могат да се намерят на адрес www. zest-press.com

- - - - -


Най-южният свят

"Антарктика: Най-южният свят" на Христо Пимпирев и Ники Давидов е книга, която обобщава почти всичко за най-студения континент. Като се започне от пингвините и пустинните гледки, геоложките изследвания и студа и се стигне до карането на ски и ритуалите по приготвянето на храната в базата. Когато към това се прибавят и снимките, разглеждането на тази книга-албум, трябва да се равнява поне на една разходка до южния континент.

- - - - -

Въпроси, отговори...

Пак ли сбърках? Това е въпросът, който си задават Поли, най-добрата й приятелка Джоан и доведената й дъщеря Луана. Той с еднаква сила важи и за техните кариери, и за интимния им живот... Поли залага на кариерата си като литературен агент, след като мъжът й я напуска. Ауана - млада и безцеремонна, чувствителна и уязвима. Джоан пък се представя като редактор във "Вог", но истината е прозаична - тя прави само подбора на материали. Всички те задават доста въпроси. Като например "Пак ли събрах?"

Предложението е заглавие на "Кръгозор".

- - - - -

Статистика

Статистическо изучаване, наблюдение и хипотези. Относителни величини и динамика на икономическите процеси. Основни понятия и теоретични разпределения. Този обемен труд обобщава дългогодишният изследователски и преподавателски опит на доц. д-р София Тодорова. "Статистика в икономиката и бизнеса" предлага на студентите и специалистите, използващи статистическия подход в своята практическа или научна дейност, всичко необходимо за самостоятелното усвояване на материята. Плюс изпитни тестове, решени примери и практически задачи.

- - - - -

Врагове по неволя

Отново трилър, отново бивши командоси. Брайън Хейг е нещо като “Джон Гришам във военна униформа” и защитава славата си с историята на един дипломатически скандал. Бивш командос от специалните части и настоящ военен адвокат е изпратен спешно в Южна Корея. Той трябва да се присъедини към екипа адвокати, които защитават американски офицер, обвинен в убийство на сина на корейския министър на отбраната. Мисията е специална, а дипломатическите отношения - обтегнати. Предложението е на изд. "Обсидиан".

- - - - - - -

Справочник

Изданието на "Скорпио Ви" предлага пълен списък на висшите учебни заведения и дава актуална информация за кандидатстването във всички висши училища на територията на страната. Данните са подбрани от справочниците на отделните вузове и така кандидат-студентите си спестяват необходимостта да изчетат цялата литература по въпроса. Полезно.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK