Общ спектакъл на Ансамбъл “Филип Кутев”, танцовата трупа на Лили Игнатова и Симфоничния оркестър на БНР

Премиерен концерт “Приятелство без граници” ще представят танцовата трупа на Лили Игнатова и Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” в петък от 18:30 часа в Зала 1 на НДК. Уникалната им съвместна продукция е със специалното участие на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, а концертът е в рамките на фестивала “Салон на изкуствата”.

Концертът “Приятелство без граници” е синтез между различни изкуства - фолклорът на България в етническото му многообразие и художествена гимнастика, прочетени и с помощта на симфоничния оркестър. “В България рядко се случва да се обединят три подобни институции, още повече в областта на изкуството”, казва Лили Игнатова, златното момиче на България. “Съвместният концерт е специално наречен “Приятелство без граници” и е послание, насочено не само към хората на изкуството, но и към обикновения човек”, споделя проф. Елена Кутева, директор на НФА. Програмата е уникална и поради факта, че на сцената ще присъстват над 150 танцьори, певци и музиканти.

Музиката е написана от Георги Андреев, който наскоро получи наградата “Златно перо” за 2004 г. Хореографията е на Лили Игнатова и Ивайло Иванов, а солистка е Нели Андреева. Режисьор е Стефан Мушатов.


На концерта гости ще бъдат над 1000 ученици и деца без родители. Специално за тях от 17 часа ще има предварителен миниконцерт и беседа, на които децата, ще имат възможност да се подготвят за самото представление, както и да задават въпроси на Лили Игнатова и проф. Елена Кутева, да свирят на народни инструменти и да разучават различни стъпки.

Сред гостите ще бъде и посланик Хосе Луиз Мартинез за Мексико в България, със седалище в Унгария . Посещението му в България е по повод съвместно турне на НФА “Филип Кутев” и танцовия ансамбъл на Лили Игнатова в Мексико.

Специален почетен гост ще бъде контеса Естер дю Помери от Базел, Швейцария, която през последните 6 години работи усилено, правейки дарения за страната ни в областта на медицината и училищното оборудване.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK