"Червената къща" става средище на алтернативния театър

Центърът за култура и дебат "Червената къща" има амбицията да стане средище на алтернативния театър, съобщиха вчера Десислава Гаврилова и Цветелина Йосифова, основатели и ръководители на центъра. Тяхното желание е да представят спектакли на автори и артистични групи, които в работата си се стремят да разширят границите на това, което традиционно у нас се описва като изпълнителски изкуства. "Червената къща" ще дава възможност на независимо работещи режисьори, хореографи и свободни групи да представят своите работи в адекватен контекст, като по този начин ще се опитва да запълни съществена липса в областта на съвременния танц и театър у нас.

Театралният сезон в "Червената къща" беше открит снощи с премиерата на "Lili Handel - кръв, поезия и музика от будоара на бялата курва". Концепцията, постановката и изпълнението са на Иво Димчев. Следващите представления са на 18 и 20 ноември. Представлението е играно за първи път в Стокхолм, Швеция, тази година.

В сряда вечер пък е премиерата на "Докато той и тя" от Мария Касимова под режисурата на Андрей Белчев с участието на Антоанета Петрова и Янко Велков - Янец. Група "Торна" ще покаже мултимедийния си авторски спектакъл "Не ме снимай мен!" на 21 ноември. Постановката е на Елена Панайотова. Участват Александър Предов, Маргарита Петрова, Невена Борисова, Стилияна Кръстева, Татяна Цветанова.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK