Стефан Джамбазов представя филмова трилогия

Галерия “Кръг+” и филмова студия “Време” и режисьорът и сценарист Стефан Джамбазов ще представят своеобразна филмова трилогия за художници. Премиерата е на 14 декември в столичния Дом на киното от 18.30 часа. Прожекциите са в рамките на вторниците на документалното кино. Трите филма - “Изкуството е винаги нещо друго”, “Преминаване” и “Прости форми”, са за скулптора Васил Симитчиев, художника Станислав Памукчиев и отново скулптора Иван Русев и оформят своеобразна трилогия. "Идеята е и трите филма да бъдат показвани заедно. Общото между филмите, освен че са за известни творци, е, че в тях става дума за смисъла от изкуството и взаимодействието му с обществото", казва Стефан Джамбазов.

Любопитен детайл е, че във всеки от филмите присъства героят на следващия филм, което прави още по-здрава връзката между трилогията. Два от филмите са произведени в студия “Време” по поръчка на софийската галерия “Кръг+”, която е продуцент и на третия филм.

“Преминаване” за художника Станислав Памукчиев е сниман през есента на 2003 г., по време на подреждането на голямата му юбилейна изложба в Софийската градска художествена галерия. Филмът получи тази година награда за творчески портрет на фестивала “Осмата муза” в рамките на Салона на изкуствата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK