Иво Димчев спечели конкурса за хореография "Маргарита Арнаудова"

Иво Димчев спечели наградата на името на Маргарита Арнаудова със спектакъла си "Ха-ха - картини за разтягане на духа". Шестото специално издание на конкурса за съвременна хореография на българска музика се състоя в неделя в театър "София". То беше посветено на 10-годишнината от смъртта на балерината, основала известната трупа "Арабеск". В памет на хореографката беше представен нейният спектакъл "Нестинарка" по музика на Марин Големинов.

Наградата за хореография, която представлява картина от Христо Градечлиев, се присъжда от публиката. Зрителите отбелязват предпочитанията си на входния билет. Тяхната оценка съвпадна с мнението на журито с председател примабалерината доц. Калина Богоева, учредител на конкурса. Според регламента награденият спектакъл влиза в репертоара на "Арабеск".

Другото представление, допуснато до финала, беше "движения.doc" на Петя Стойкова, която вече е печелила конкурса "Маргарита Арнаудова". "Ха-ха - картини за разтягане на духа" на Иво Димчев е система от групови "упражнения", чиято цел по думите му е артистът да постигне емоционално и психофизическо удовлетворение. Негова е и музиката към спектакъла. Светлинният дизайн е на Александър Смолянов.

Иво Димчев е актьор, танцьор и хореограф на свободна практика. Участва в международни танцови проекти и фестивали в България, Швеция, Швейцария, Холандия, Австрия и други страни. От този сезон той играе новия си физически пърформанс "Lili Handel - кръв, поезия и музика от будоара на бялата курва", в Центъра за култура и дебат "Червената къща".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK