Джулиан Мур е великолепна в "Забравените"

През последните няколко години филмите с мистерия в центъра на сюжета стават все по-модерни, а и печеливши. Достатъчно е да си спомним подписаните от М. Найт Шиамалан "Шесто чувство", "Следите" и "Селото". "Забравените" (The Forgotten, Revolution Studios, 2004 г. - "Съни филмс") до голяма степен е издържан в неговия стил, без да са на лице елементи на плагиатстване.

Джулиан Мур("Часовете") е в ролята на Тели Перета майка, чиито деветгодишен син Сам е загинал в самолетна катастрофа. Въпреки че са изминали 14 месеца от злополуката, младата жена не може да преживее загубата въпреки непрекъснатите сеанси при психоаналитик. Целият свят на Тели е на път да се срути отново, след като съпругът й, психиатърът й и всички около нея започват да е убеждават, че никога не е имало син.

Те твърдят, че тя е родила мъртво момченце, а спомените от израстването на детето и неговата смърт са само в нейните фантазии. Нещо повече, данните за фаталната самолетна катастрофа са изчезнали заедно с всички доказателства за съществуването на Сам.

"Забравените" е държащ в напрежение до самия финал екшън-трилър, с няколко доста стряскащи моменти. Като цяло филмът е близко до класата на вече цитираните ленти на Шиамалан, въпреки че е създаден със скромните за Холивуд 42 млн. долара.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK