Излиза всичко от Атанас Далчев

“Атанас Далчев е не само голям български поет. Той е и голям български критик”, пише Светлозар Игов. За всички онези, които не се съмняват в това твърдение и харесват едновременно и критическите статии, и фрагментите, и поезията на Далчев, са томчетата, които сега излизат на пазара със знака на издателствата “Захарий Стоянов” и УИ “Св. Климент Охридски”. Книжките са три и включват всичко, писано от големия поет - стихове, фрагменти и впечатления, критически страници.

“Който търси съвършенство, осъден е да създава само фрагменти”, пише Далчев. А критиците твърдят, че книгата “Фрагменти” всъщност е шедьовърът, създаден от Далчев. Неговите стихове са актуални и днес и могат да се четат не само в часовете по литература - те се отличават с богатата и оригинална образност и едновременно с това носят простотата, характерна и за съвременната поезия.

Самият Атанас Далчев твърди, че “един писател личи и по това, което не си позволява да пише”.


Стихотворения

Автор: Атанас Далчев

Издател: Захарий Стоянов; УИ "Св. Климент Охридски"

Брой страници: 184

Корица: мека

Фрагменти

Автор: Атанас Далчев

Издател: Захарий Стоянов; УИ "Св. Климент Охридски"

Брой страници: 224

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK