Супа "Гъмбо" със скариди

Половин чаша олио, три четвърти чаша брашно, 1 голяма глава лук (накълцан на едро), 1 червена чушка (накълцана), 3 стръка целина (накълцана), 4 скилидки чесън (пасиран), 400 грама почистена бамя (200 гр.), бульон от скариди, половин шепа кълцан магданоз сол, черен пипер, най-лютият червен пипер, който ви се намира, 1 кг. средноголеми почистени скариди, 6 чаши сварен ориз

Нагорещете олиото в голяма тенджера. Прибавете брашното, като не спирате за бъркате. По креолски брашното трябва да порозовее, по кейджънски - да стане златистокафяво. Прибавете зеленчуците без чушкиге и продължавайте да бъркате, като прибавите бульона, солта и чушките. Оставете да къкри около час, като прибавите вода. Не забравяйте, че супата трябва да стане много гъста.

Прибавете скаридите 5 минути преди сервиране, после варете на слаб огън, докато порозовеят. Поднасяте, като на дъното оставяте половин чаша от сварения ориз и го заливате със супата.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK