Психология

 

Времена и нрави

В това луксозно томче са събрани снимки от първата половина на миналия век - оскъдно облечени нашенци, детски фотографии и снимки на юнаци, които демонстрират мускули. Има истории и снимки за различни хора - като се започне от цар Борис ІІІ и се мине през известни интелектуалци като художника Никола Танев или се продължи със съвсем неизвестни хора от народа - снимките дават изчерпателна визуална информация за българина през Третото българско царство. Те са правени най-често по време на война и мир, на плажове от Карпатите до Охридското езеро и Беломорието, а по-рядко - във фотостудио. Историите пък позволяват да се усети аромата на един отминал манталитет. Това е поредното луксозно издание на Петър Величков и издателство «Изток - Запад».


Румен Стаматов също се занимава с нравите и взаимоотношенията между хората. В "Психология на общуването" той се опитва да разкрие неизбежността на общуването, какво означава да общуваме с другите, какви са основните бариери в живота и формите на общуване. Посланието на тази книга е да открие другия, да предизвика малко по-голяма чувствителност към ставащото у останалите хора. Подборът на темите, ясната структура и елегантният стил на изложението правят книгата привлекателна както за студенти и специалисти, така и за по-широка аудитория.

Българинът: голата истина

Автор: Петър Величков

Издател: Изток - Запад

Брой страници: 416

Корица: твърда

Психология на общуването

Автор: Румен Стаматов

Издател: Хермес

Брой страници: 240

Корица: мека

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK