Истории за победители

Историческите романи винаги са били на почит и според проучванията на пазара пристрастените към този тип литература са не само възрастни хора, но и дори деца. Сега у нас излизат две заглавия, които заслужават внимание.

“Тиранинът” на Валерио Масимо Манфреди е роман, написан по всички правила на жанра. Тук има безмилостни воини, прозорливи пълководци и политици. Годината е 412 г. преди Христа, мястото - Сицилия. Великолепният град Селинон е опустошен от картагенската армия, предвождана от Анибал ди Гискон. В ожесточената битка загиват много хора, полетата са опожарени, а жените и децата - отведени в робство.

Това е основателна причина за Дионизио, воин от армията на Сиракуза, да обвини демократичното правителство. Гняв и презрение подклаждат убеждението, че демокрацията е неефективна форма на управление, а картагенците - смъртни врагове на гърците.


“Цезар: Земя на славата” на Кон Игълдън е роман, написан по същия образец. Разказът започва в момента, когато Цезар попълва вътрешния си кръг - мъжете, които ще бъдат негови военачалници. Помпей, Крас и Цезар създават съюз, известен като Първия триумвират. За Юлий Цезар това е възможност да проправи нов път, който ще го отведе в Галия и отвъд края на географските карти. Това са последните дни на стария ред, оформени и променени от мъж, който няма равен в човешката история.

Тиранинът

Автор: Валерио Масимо Манфреди

Издател: "Ера"

Брой страници: 400

Корица: мека

Цезар: Земя на славата

Автор: Кон Игълдън

Издател: "Бард4

Брой страници: 432

Корица: мека

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK