БИБЛИОТЕКА

За начинаещи

“Рисуване For Dummies” е най-новото заглавие на издателство “АлексСофт”. Този наръчник може да облекчи живота на доста хора, които се притесняват, че не се справят достатъчно добре с рисуването. Авторите на тази книга твърдят, че всичко е въпрос на техника, и демонстрират това. Започвайки с най-основните неща - линии, форми, щрихи, материи, перспектива, художничката Бренда Ходинот показва как да може да се нарисува почти всичко.

Класика


Ранната повест “Двойник” на Ф. Достоевски е добре позната у нас. Всички онези, които обичат Достоевски, се сещат за избраните съчинения от 12 тома на руския класик, които бяха издадени преди двайсетина години у нас. Сега обаче човек не е нужно да издирват тези книги в антикварните книжарници. “Двойник” вече е част от поредицата за руска литература на издателство “Фама”.

Източна медицина

В “Китайски упражнения за здраве” Хенри Б. Лин обяснява в подробности какво представлява китайската система за природосъобразно лечение. Той твърди, че в основата на всичко е техниката за оптимално оползотворяване на живота. Иначе книгата е практична и достъпно написана. В нея са включени от лесноизпълними упражнения и техники, подпомагащи грижата за здравето. Заглавието е на “Хермес”.

Теория и практика

Още в началото може да се направи уговорката, че тази книга не включва само теоретични познания, но практически опит. Ефрем Ефремов пише за основните принципи на журналистическото редактиране, дава примери и търпеливо обяснява.

Изданието е нещо като наръчник за кандидат-журналисти, нещо като учебник за студенти. Но книгата може да бъде интересна и на всички онези, които са любопитни как е “от другата страна”. Заглавието е на “Анубис”.

Мистика

“Ако не беше огромното усилие, което полагаме, за да отричаме, да се потискаме и да се съмняваме, животът на всеки от нас би бил постоянно откровение”, твърди Дийпак Чопра в “Книга на тайните”. А той е нещо като специалист в областта - как да убедиш човек, че е щастлив, когато той не е. Иначе това е поредната доза от т.нар. self help наръчници и запалените по жанра ще приветстват заглавието.

Предложението е на издателство “Бард”.

"Психиатричен енциклопедичен справочник" е първото по рода си издание в България, предназначено за хората, работещи в областта на психологията и социалните науки, както и за медиците. Книгата е дело на група автори с ръководител проф. д-р Йордан Стоименов и съдържа около 16 000 специализирани психиатрични понятия. Стилът и формата на книгата позволяват тя да се използва от хора, непосредствено заинтересувани от тези проблеми - преболедували, близки на болни и др.

Предложението е на академично издателства "Марин Дринов"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK