БИБЛИОТЕКА

Нещо ново

"Сбъркан" е роман, който почитателите на Бъроуз не познават. Фактите са такива - в продължение на три десетилетия, докато световната слава на Бъроуз не спира да расте, романът остава непубликуван поради откровения израз на хомосексуални копнежи. На фона на Мексико сити през четирийсетте години на XX век романът представя Уилям Лий, човек, измъчван едновременно от остра наркотична зависимост и от романтичен и сексуален порив към равнодушния Юджийн Алертън. Предложението е на "Фама".


Приключения

Туарегите са древен народ, който оцелява при най-тежките условия в Сахара. Алберто Васкес-Фигероа обаче залага не толкова на екзотиката, а на добрата история. Иначе героят в този разказ е благородник туарег, който владее голяма част от пустинята. В лагера му пристигат двама бегълци и той, верен на закона за гостоприемството, ги подслонява. Лоялността към вековните традиции го заплита в приключение с много обрати и трагичен край. "Туарег" е заглавие на "Колибри".

Фантастика

Ако сте увлечени по истерията на Хари Потър, шансовете тази история да ви допадне са големи. "Магьосникът Кадехар" ("Хермес") на Ерик Л'Ом е разказ за магьосници, побойници, рицари, демонични господари. Става дума за вродени магьоснически заложби, за мечти и справедливи каузи. Още нещо - главният герой е тринадесетгодишният Гиймо, който живее в Страната Ис, управлявана от Гилдията на магьосниците и Ордена на рицарите. Той трябва да избере свой път.

Спомени

"Театрален лабиринт" на Стойчо Мазгалов е изповед, в която хубавите моменти са много. Той е щастлив с учителите, които е имал, с театралните режисьори, с които е работил, с актьорите, с които е общувал. В книгата има епизоди, които носят всички необходими за една добра драматургия компоненти - конфликт, мотивация, ярки герои, пише Петър Маринков. Заглавието е на издателствата "Захарий Стоянов" и "Св. Климент Охридски".

Трилър

Както обещава жанрът, тук има загадка, която трябва да се реши. Млада художничка наследява от дядо си няколко платна и решава да ги изложи. Но сред тях има серия творби, наречени "Сюита на смъртта". Веднага след появата им някой опитва да ги изпепели, а самата героиня се превръща в мишена. По-нататък специалистите търсят улики, художничката преосмисля живота си и, разбира се, разкрива тайната. "Смърт посред бял ден" е предложение на "Хермес".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK