Break's not dead

Иво Гуглев е на 24 години и учи авиационна техника. Би трябвало да стане ръководител полети. Засега обаче е ръководител на голяма част от стрийт ивентите (това е думичката за събитията в областта на стрийт културата) , които се организират у нас. В неговите среди е известен като Geronimo. От 2000 досега е организирал над десет подобни прояви, което си е голямо постижение, като се има предвид, че работи сам, а офисът му е единствено телефонът. Той е и нещо като представител на феста Exit у нас - промотира го и организира хората, които искат да отидат до Нови Сад, където се провежда. И така за пет години Иво се е превърнал в PR на стрийт културата и координатор на спонтанните идеи и желания на нейните обикновено малолетни почитатели. Организираните от него събития вече съвсем не са изолирани хрумвания и имат по няколко издания. Следващото е на 19 ноември, когато в клуб Black Box. за втори път ще се проведе Smirnoff Street Down Funk Fest за електронна музика, брейк денс, графити и видеоанимация. За подобрената му комуникативност и натрупан опит във връзките с обществеността говори големият брой марки, издания и институции, подкрепили събитието, като Британския съвет, който по думите на Иво сега го тества, магазините Break Point, Globe, Baz и др.

Фестът ще започне с “научна” част - семинар и уоркшоп на тема брейк денс. След това около 50 crew-та (това пък е думата за отбор по брейк) от цялата страна ще се се изправят едни срещу други в Battles (термина за рунд в брейка). По време на събитието ще има BMX демонстрации, няколко екрана с видео в духа на стрийт ритъма и пана с графити. Победителите в състезанието ще отидат в Лондон на феста Throwdown - най-популярното лондонски хип хоп и би-бой събитие.

Тъкмо артисти от лондонската мека на брейка ще дойдат за втората част на феста. В Black Box ще се представят двама от най-добрите британски DJ и едно МС (този, който нарежда на микрофона докато диджеят пуска) на хип хоп, брейк бийт, b-boy funk, а също и двамата най-добри британски би-бойс (момчeта, които танцуват брейк) Bugs & Gabs. По думите на Иво забележително ще бъде присъствието на единствения диджей и продуцент извън Острова, пробил в брейкбита - норвежеца Teebee.


Следващата му идея е да започне да разпространява у нас британското списание Knowledle за Drum & Bass, което също подкрепя феста.

А за брейка е напълно убеден, че не само не е остарял, но дори отново е на мода и сочи като пример новия клип на Мадона, в който по думите му има много боди попинг - един от множеството елементи от брейк танците.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK