Хладните чувства между оскарите и дизайнерите

Холивуд отчита спад на приходите в чужбина

Защо дизайнерите мразят нощта на оскарите в Холивуд? Електроннотоиздание “Слейт” се опита да обясни стаената през последните годининеприязън на дизайнерите към номинациите на филмовата академия. И тазигодина филмите “Гордост и предразсъдъци”, “Мемоарите на една гейша”,“Да пресечеш линията” и “Чарли и шоколадовата фабрика” предизвикаханегодуванието на моделиерите. “Защо са тези номинации? Те се опитват даме убият. Отново “Гордост и предразсъдъци”, протестира президентът нагилдията на дизайнерите на костюми Дебора Надулман. Тя е против"абонамента" за оскари на филмираните творби на Джейн Остин. Традициятабеше поставена с екранизацията на “Разум и чувства” през 90-те години.


Защонаградата за костюми притеснява дизайнерите? Перфектният костюм показвахиляди малки, но важни подробности за филмовия образ и точно тук еклопката. Луиз Фрогли, дизайнер на костюмите за “Сириана” и “Лека нощ икъсмет”, отбелязва, че много по-лесно се работи за изграждането нагероя във филм със съвременно звучене, отколкото за филм, чиетодействие се развива в епохата на Елизабет например. Костюмът е вид езики при правенето на филм за минали събития трябва да се научитогавашният начин на говорене, преди да се пристъпи към шиенето. Белияткостюм на Джон Траволта в “Треска в събота вечер” красноречиво отразявапротиворечивия характер на героя и едновременно с това контрастира сработническия му произход от "Бруклин".


Костюмите на Ариан Филипс(“Да пресечеш линията”) отразяват както публичния живот, така ивсекидневието на двамата основни герои във филма. На пръв поглед елесно да облечеш мъжа в черно, но дизайнерката на костюми заложи нанюансите в цвета. Освен това проличава и професионализмът в работата наекипа. В костюмите на главния герой намира отражение и малко известниятфакт, че популярният певец през 50-те години на ХХ век си е падал и поцвета каки.


Миналата година не беше успешна за Холивуд.Американската асоциация по кинематография отчита 9% спад в продажбите.Само четири филма срещу седем за 2007 г. са реализирали приходи от над300 млн. долара в чужбина. За лошите резултати е виновна стагнацията вкиноразпространението в Германия и Япония. Освен това добрите приходиот 600 млн. долара в чужбина на “Хари Потър и огненият бокал”, които го наредиха на пето място, така и “Междузвездни войни. ЕпизодIII”, "Кинг Конг" и "Чарли и шоколадовата фабрика" също не помогнаха запредотвратяване на спада. Американската асоциация по кинематографияотново настоя собствениците на киносалони да искат от своитеправителства да въведат по-строги мерки срещу пиратите.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на elmohicano
    *****

    Е в крайна сметка на някой стана ли му ясно защо са хладните чувства между дизайнерите и Холивуд? Няколко предположения: - членовете на Академията се опитват да убият Дебора Надулман, което води до "стаена неприязън" - причината може би се крие в особеността на "перфектният костюм да показва хиляди малки, но важни подробности за филмовия образ". Очевидно това не е по вкуса на дизайнерите и "точно тук е клопката" - в привидната лекота в това да облечеш един мъж в черно, като в същото време съумееш да подскашеш "малко известния факт"(такива неща разбира се трябва да се знаят), че всъщност "популярният певец" (някакъв абстрактен реторичен образ очевидно, защото в текста не се уточнява име) "си пада по цвета каки"? Мистерия. P.S. Хайде, Дневник, този текст е ужасяващо зле написан и напълно неясен. Авторът страда от остра зависимост към думата "отразява". Защо изобщо такива неща се превеждат? Не падайте до нивото на електронното издание "Слейт".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK