Говори се

Росен Миланов арт директор в “Ман”


Асоциираният диригент наФиладелфийската филхармония Росен Миланов е избран за художествендиректор на филхармонията в американския център за изпълнителскоизкуство "Ман". Маестрото ще дирижира шест от 15-те концерта от летнияцикъл на центъра, който тази година е посветен на Бетовен.


Илия Троянов с награда от Лайпциг
ПисателятИлия Троянов, който пише на немски, спечели наградата за белетристикана Лайпцигския панаир на книгата за новия си роман "Колекционерът насветове". Книгата разказва за Ричард Франсис Бъртън, един от големитеавантюристи на XIX век. Призът се присъжда за втори път и носи и премияот 15 000 евро. Троянов е роден през 1965 г. в София, отрасъл е вКения, живял е в Германия, а днес - в ЮАР. През 1996 г. първият муроман "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" предизвика фурор вГермания и беше издаден и у нас, а продуцентът Стефан Китанов с"Пандора филм" - Германия, ще екранизират книгата, съобщи агенцияНетинфо.


България пред света


Празничен концерт ще представиБългария пред американската общественост  в Бостън на 25-и март.На сцената ще излязат певицата Деси Добрева, флейтистът АлександърСтоянов, музикантът Боян Христов, фолклорният ансамбъл ”Лудо младо”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK