Библиотека

Улична боксьорка
Градът е Берлин - полуразрушени кооперации, задни дворове, малки улички в крайните квартали в първите години след падането на стената. Забързаният ритъм, с който Инка Парай разказва, предполага едно задъхано обхождане на тези територии. А историите, които се научават от тази обиколка, са различни от онова, което обикновено се казва за Берлин. "Улична боксьорка" (изд. "Колибри") е добър пример за съвременна германска проза. Колкото до криминалната нишка в романа - тя е само за цвят.


Есета
Въпреки че у нас Петер Надаш не е познат, специалистите го сравняват с Кафка и Гомбрович, а унгарците го спрягат като евентуален бъдещ носител на "Нобел". Унгарският драматург и есеист е преведен на повечето европейски езици. "Направи ми жертвеник от пръст" (изд. "Сонм") включва избрани есета, в които той разказва спомени от детството си, говори за литературни пристрастия и за усилията от пренаписването на съвременната история. С намигане.


Бизнес етикет
Това е специален пътеводител за дълбоките води на бизнес общуването. Авторката Лин Бренан е наблегнала на практичните неща - трикове и техники за това как хората могат да подобрят уменията си да извлекат максимална полза от всяко светско или бизнес събитие, да изградят печеливш делови имидж или да създадат благоприятни взаимоотношения с чуждестранни бизнес партньори. Плюс смешни истории от практиката. Заглавието е на "Слънце".
По пътя към един приятел
Нилс Фредерик Дал е съпруг на писателката Лин Улман - дъщеря на Лив Улман и Ингмар Бергман. Тя направи истински бум с дебютния си роман "Преди да заспиш". Съпругът й наваксва с романа "По пътя към един приятел" (изд. "Унискорп"), за който получава наградата "Браге" на Съюза на норвежките издатели. Тази книга разказва необикновена история за едно приятелство и е трогателна по начин, по който може да бъде трогателна само една наистина добра книга.


Египетските богове
Книгата на Клайв Барет е богат справочник за света на египетските богове и митове. В нея са описани подробно около тридесет египетски богове и богини - някои от тях са с глави на животни, други са с човешки облик, някои са добре познати, на други се знаят единствено имената, споменати в древните писания. Книгата е прецизно направена и може да върши работа дори на учебник. Издателството е "Мария Арабаджиева".


Тези книги, както и голямо разнообразие от заглавия от различни жанрове вече можете да купите и онлайн на адрес http://knigi.dnevnik.bg. Онлайн книжарницата ви улеснява с удобна търсачка и информация за всяка книга и не изисква кредитна или дебитна карта при покупка.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK