"Глобул" стана най-голям корпоративен дарител

Мобилният оператор "Глобул" получи наградата за най-голям обем на дарения за 2005 г. - 591 хил. лв. В четвъртък се проведе церемонията по награждаването на най-големите корпоративни дарители. За най-голям процент от печалбата преди облагане призът взе "Одисея ин" - 18%. Най-голям дарител на време и услуги е "Джобтайгър" с 76 хил. лв. Приз за най-много дарени стоки на стойност 346 хил. лв. получи "Актавис". Компаниите с отделен бюджет за благотворителност са се увеличили над два пъти през последните пет години, отчитат организаторите от "Български дарителски форум". Най-голямо доверие бизнесът гласува на публичните институции, след това са нуждаещите се лица и стопанските организации. През 2005 г. за благотворителност са похарчени минимум 18 млн. лв. под формата на пари, вещи и услуги, а даренията за социални каузи могат да надминат 100 млн. лв., ако бъдат използвани всички позволени данъчни облекчения.


Класацията "Най-голям корпоративен дарител" подрежда годишните дарения на компаниите през предходната година. За първи път в България тя беше обявена във финансовия сектор в началото на 2006 г. на изложението "Банки, инвестиции, пари". Тогава "Най-голям корпоративен дарител" във финансовия сектор стана Първа инвестиционна банка.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK