Вкусът на времето

Повтори, превърти напред, върни назад, после натисни "пауза"; рециклирай, живей, отложи за по-късно... Съвременният свят изопачава времето. Най-новите технологични постижения подпомагат неговите невиждани досега трансформации. Историята е накъсана и противоречива, обект на разнородни интерпретации.


Музеят за модерно изкуство в Ню Йорк (МоМА) представя изложба озаглавена " Извън времето: един съвременен поглед". Тя изследва преживявания , които отразяват тежестта на времето и са запечатани в творби, създадени през последните няколко десетилетия. Освен показаните работи на Анди Уорхол, Мартин Крийд, Джеф Кунс любопитен е погледът на Кери Мей Уимс, Джейн и Луиз Уилсън - те се занимават с отчуждението и разглеждат историята през паметта за различни потисничества, чрез хора, прокудени от родните си места.


"Извън времето" не е изложба, организирана хронологично според датите на събитията, отразени в работите на творците. По-скоро цели да свърже тематично събитията от няколко десетилетия и различните медиуми, които използва съвременното изкуство. Неговата история според организаторите на изложбата е в постоянен процес на писане, попълване на празнините и ревизиране на вече известното.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK