Колективен автопортрет Light

Ректорът на Националната художествена академия проф. Божидар Йонов ще открие изложбата от проекта Image.BG на сдружение "Интерспейс" в галерия "Академия" на 20 февруари от 18 часа. Експозицията включва 26 снимки. Ще бъдат прожектирани и най-добрите филми, поместени в сайта на Image.BG. "Смешни или тъжни, забавни или критични, позитивни или мрачни - материалите в Image.BG показват как авторите им виждат действителността в България", каза Галя Димитрова от "Интерспейс".


Image.BG е мултимедийна онлайн платформа за представяне на оригинални и интересни произведения на български автори. Сред разнообразните медии преобладават фотографиите, следвани от текстове, филми и музика. "Уникален е начинът, по който се осъществява това - peer-to-peer - хора представят страната си на други хора, което би трябвало да изгради по-достоверен образ за разлика от официалните доклади на политици или дописки на журналисти по темата." Платформата предлага участие в следните категории: Light, Dark, Red, Funny, Fake и Taste. Авторите също могат да разработят отделен проект и да го поместят с отделен уебадрес. "Доминират работите в категория Light (24), което подсказва, че вече наистина ни е омръзнало да се оплакваме и да сме мрачно-критично настроени към света около нас, а търсим и показваме положителните неща в живота и действителността в България."


След представянето в галерията на Художествената академия (до 27 февруари) изложбата ще бъде показана в "Гьоте институт" - София, от 28 февруари до 30 март. По-нататък през годината тя ще пътува из различни европейски градове, за да покаже на жителите им как българите виждат и усещат реалността в България.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK