Писатели за писателите

Писатели за писателите


Герои в този сборник на Венцеслав Константинов са Толстой и Бертолт Брехт, Томас Ман и Балзак, Стендал и Хосе Ортега-и-Гасет, Мигел де Унамуно и Елиас Канети. Като те често си сменят ролите – веднъж Андре Мороа разказва за Сартр, друг път – Чарлс Пърси Сноу говори за творчеството на Хенри Джейсмс, а после Елюар е представен през погледа на Гастон Башлар. Писателите приличат на голямо семейство – има предпочитания, симпатии и стари вражди. Става ясно кой е бил вегетарианец и не се е докосвал до вино, кой е гледал сериозно на писането или кой се е отдавал на разюздан живот. Нали в едно голямо семейство, нищо не остава скрито.


Втората част на книгата се нарича "Писатели за изкуството" и Венцислав Константинов е подбрал най-красноречивите примери – какво мисли Томас Ман за Рихард Вагнер или защо според австрийския писател Херман Брох цялата литература се простира между Омир и Толстой.


Между другото – в тази книга няма жълти неща. Става въпрос за такива текстове, които разкриват в подробности идеите за света или просто за начина им на живот на куп известни писатели. При това - всичко е поднесено с вкус.
"Писатели за творчеството" е заглавие на издателство "ЛиК".Тази книга можете да купите и онлайн.На адрес http://knigi.dnevnik.bg можете да открието и голямо разнообразие от заглавия от различни жанрове. Онлайн книжарницата ви улеснява с удобна търсачка и информация за всяка книга и не изисква кредитна или дебитна карта при покупка.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK