Международният панаир на книгата отвори врати в НДК

Международният панаир на книгата отвори врати в НДК

© ДневникПремиерът Сергей Станишев откри Международния панаир на книгата и раздаде награди на петокласници от конкурса за есе "Какво ми дава книгата".


"Никога не трябва да забравяме, че българското Възраждане в много голяма степен е започнало от възраждането на кногоиздаването, от развитието на духовността", каза премиерът на откриването. Той изрази надежда, че панаирът, заедно с усилията на българските писатели, ще помогнат потокът от електронна информация да бъде балансиран и четенето на книги да не отиде в историята.


Българското правителство ще прави възможното заедно с цялото българско общество да подкрепя книгоизданието, защото то е изключително важно за развитието на нашата нация, каза премиерът.
Сергей Станишев разгледа всички щандове на панаира и си купи книги сред които: "Биляна платно белеше (Македонски народни песни)", сборници за Илинденско-Преображенското въстание и за Петър Дънов, Библия, "Махалото на Фуко" на Умберто Еко и книгата "Тялото жадува за вода".


Асоциация "Българска книга" е организатор на панаира, който ще продължи до 6 юни в НДК.


На площ от 700 квадратни метра са представени над 120 български издатели с няколко хиляди заглавия. Някои от изложителите правят отстъпки на книгите до 50 процента.


Културната програма в зала 4 на НДК включва премиери на нови заглавия и дискусии.


Във връзка с отбелязването на 24 май ще бъде дадена наградата "Бронзов лъв" от конкурса на асоциация "Българска книга" за най-добро издание в периода юни 2006 - май 2007 година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK