Юнг и последователитеМари-Луиз фон Франц работи с Юнг почти трийсет години. Тя е родена в Мюнхен, дъщеря на австрийски потомствен благородник. Днес името й се спряга като на един от най-видните последователи и съратници на К. Г. Юнг. Мари-Луиз фон Франц е автор на много книги за психологическата интерпретация на сънища, вълшебни приказки и алхимични текстове, включени в поредицата "Юнг и последователи".


"Мъченичеството на Перпетуа" е психологическо тълкуване на виденията на светицата. Тя впрочем е патрон на майките в католическия пантеон. Перпетуа е африканска християнка, загинала мъченически през 203 г. след Христа, но днес нейната история е почти непозната. Изследването на Мари-Луиз фон Франц обаче не е просто припомняве на този образ, а истинска разходка в света на психологията, религиозните доктрини и митовете.


"Мотиви на избавлението във вълшебните приказки" включва серия от лекции, които Мари-Луиз фон Франц е чела в Института "К. Г. Юнг" в Цюрих. В тях тя говори не просто да вълшебните приказки, но и за процесите на психологическто израстване на героите, а и на обикновените хора. Изследователите казват, че нейният символен подход към значението на типични мотиви от приказки, които се появяват и в сънищата - къпане, биене, разчленяване, животни, дрехи и пр. и нейното ясно описание на комплексите, проекцията, активното въображение и архетиповете, превръща тази комбинация в модерна класика
"Мъченичеството на Перпетуа" и "Мотиви на избавлението във вълшебните приказки" са заглавия на издателство "Леге Артис".Тези книги - "Мъченичеството на Перпетуа" и "Мотиви на избавлението във вълшебните приказки", можете да купите и онлайн.На адрес http://knigi.dnevnik.bg можете да открието и голямо разнообразие от заглавия от различни жанрове. Онлайн книжарницата ви улеснява с удобна търсачка и информация за всяка книга и не изисква кредитна или дебитна карта при покупка.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK