Един мъж на 36

36 More 4 Less закрива "Театър в куфар"

Един мъж на 36


Театърът от ХІІ салон на изкуствата се прибира в своя куфар с последната танцова постановка – 36 More 4 Less.
Какво се случва, когато един мъж става на 36? Събира екип – ама, перфектен – трите безапелационни дами на хореографията Мила Искренова, Татяна Соколова и Галина Борисова, и им казва: ето ме, аз съм ваш. Правете с мен, каквото поискате.


Мъжът на 36 е хореографът и танцьор Росен Михайлов. В хода на работа териториите са строго индивидуални. Обектът е един – Росен, но разтроен между стила и фантазността на жените творци. Той единствен събира нишките им, защото те работят "на тъмно", отделно една от друга. Разкритието идва едва на премиерата. Все пак подчертано различните истории са в обща творба, поднесени с кинематографичен подход –паралелно. Кохерентността идва от единната тема за самоизолацията.


Росен Михайлов не е излизал на българска сцена от 7 години. "За мен е привилегия, че част от екипа стана Милен Петров – най-добрият универсален в стилистичното многообразие бивш солист на "Арабеск" (сега на свободна практика), каза той. Орлин Павлов за вас вероятно е само певецът от група "Кафе". Но преди да запее, той вече е участвал в танцови интернационални проекти". Маша Илиева също е в специално амплоа. За първи път тя не е нито Жизел, нито Одета или Одилия, а играе самата себе си. Особено място има и авторската музика на Румен Бояджиев-син.


Танцовият спектакъл 36 More 4 Less се играе на 18 юни, 19.00 часа, зала 2, в рамките на международния фестивал "Театър в куфар". Идея и концепция – Росен Михайлов, хореография – Галина Борисова, Мила Искренова, Татяна Соколова, Росен Михайлов. Музикален колаж и авторска музика – Румен Бояджиев-син, сценография и костюми – Стояна Венева-Маркова. С участието на Милен Петров, Орлин Павлов, Росен Михайлов и на Мария Илиева - примабалерина.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK