София празнува с изложба в Лондон

На 17 септември българското посолство във Великобритания открива изложба с участието на художниците Стефан Георгиев, Силвия Георгиева и Петя Георгиева със заглавието "Противопоставяне". Датата на откриването съвпада с църковния празник "Св.мчци София, Вяра, Надежда и Любов" и с празника на София.


Стефан Георгиев проектира и изработва по поръчка изделия от керамика и порцелан, както и ръчно изработени свещници, вази, пепелници, декоративни чаши, фигурки, бутилки и др. Има участия в множество национални, общи и специализирани изложби за дизайн и керамика у нас и в Испания, Чехия, Италия, Русия.


Силвия Георгиева е художник-дизайнер в областта на проектирането и изработването на пространствен текстил. В момента изработва осветителни тела от хартия в лимитирани серии, а също създава художествени произведения от коприна, памук и хартия. Младата художничка е избрала да представи пред чуждестранната публика едно от любимите си произведения - инсталация от полиестерна смола и лико от растението "Рафия", което тя е нарекла "Отражение и развитие". Творбата е с размери 170 на 170 см и включва 100 елемента, свързани по смисъл и разделени на десет групи с развитие на елемента като поредност. Инсталацията, намираща се в интериорното пространство, има за цел да пренесе късче от природата и да ни покаже отражението на природата в изкуството.


Петя Георгиева е студентка в Националната художествена академия в момента, специалност "Рекламен дизайн", което не й пречи да се отдава на своята предишна страст - скулптурата. Тя има множество изяви главно с пластиките си от глина и порцелан. В предстоящата съвместна изложба с дизайнера Стефан Георгиев и художничката Силвия Георгиева всички те ще се представят с уникати в лимитирани серии. Младата авторка има редица награди, сред които и първа награда за скулптура през 2004 г. от годишната изложба в Софийската градска галерия на Национално училище за изящни изкуства "Акад. Илия Петров" .

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK