Предстои премиерата на детския образователен филм "Сърфирам безопасно"

В световния ден за безопасност в Интернет - 12 февруари, в Дома на киното ще се състои премиерата на българския документално-образователен детски филм "Сърфирам безопасно" - вход свободен. Филмът е създаден от "Ривайв вижън" в рамките на кампанията "Децата безопасно в интернет", съвместна инициатива на детския портал www.Az-deteto.com, "Майкрософт" и фондация Благодеятел. Режисьор е Андрей Хадживасилев, познат на публиката с "Паркур – начин на живот" и "Целувка за лека нощ". Сценарият е на Жюстин Томс, оператор е Борис Славков, а композитор на музиката е Георги Стрезов.


След официалната премиера филмът ще бъде прожектиран из училища в цялата страна в рамките на открити уроци, придружени с дискусии. "Сърфирам безопасно" ще бъде излъчван и по българските телевизии.Във филма "Сърфирам безопасно" Виктория Керин (Стар Академи) разяснява седемте златни правила за безопасност в Интернет. Главната роля е поверена на дванадесетгодишния Илия Ласин ("Ваканцията на Лили") от София. Партнират му деца от шестите класове на 22 СОУ.


"Интернет отдавна е част от ежедневието ни. Нормално е и децата да използват неговите предимства още от най-ранна възраст. Но също така е добре да са запознати и с опасностите, които крие Мрежата. Филма "Сърфирам безопасно" ще ги запознае по един много достъпен и приятен начин с правилата за безопасност в интернет. Така децата ни ще са добре информирани, а родителите много по-спокойни." споделя режисьорът Андрей Хадживасилев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK