Иван Хаджийски, четен днес

Иван Хаджийски, четен днес

© ДневникНищо не му е толкова чуждо на Иван Хаджийски, колкото националния мазохизъм, "зловещото тържество на самоунищожението", при което "не остава нищо друго освен да се самоубием или да избягаме от тази долина на розите, простаците и идиотите", пише Петър-Емил Митев.


Книгата "Иван Хаджийски, четен днес" включва словото на Петър-Емил Митев по случай стогодишния юбилей на големия антрополог и социолог, но също така и резултати от теренни проучвания, доклади от конференции, проекти, обяснения колко биха били актуални прозренията на Иван Хаджийски за българския характер днес и дори онези три хубави предговора към събраните му съчинения в три тома, които излезнаха през 2002 година.


"Редица теми от творчеството на Иван Хаджийски не само са се запазили, но и са увеличили своето значение. Най-малко разбработената е посредствеността като обществена сила", пише Петър-Емил Митев.
Сборникът "Иван Хаджийски, четен днес" е заглавие на издателство "Изток-Запад".


Тази книга можете да купите и онлайн.


На адрес http://knigi.dnevnik.bg можете да открието и голямо разнообразие от заглавия от различни жанрове. Онлайн книжарницата ви улеснява с удобна търсачка и информация за всяка книга и не изисква кредитна или дебитна карта при покупка.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK