Експериментален дизайн в Американския център

След традиционните фолклорни мотиви със съвременни техники тази година студентите от Националната художествена академия се насочиха към експерименталните технологии върху текстил и хартия. Изложбата "Дигитални изображения: Експериментален текстилен и графичен дизайн върху хартия и плат" е завършекът на проекта, финансиран от програмата "Фулбрайт" с участието на преподавателката Джудит Мишел Хил от "Парсънс университет за дизайн" в Ню Йорк и студенти от Националната художествена академия, специалност "Текстил".


Представените плакати са създадени с компютърни технологии за графичен дизайн, фотоколажи и рисунки с разработки върху текстил и хартия, който до 24 юни са изложени в новия Американския център в Столичната библиотека. Авторите им са десет български и ирландски студенти, които създават плакатите в течение на последния семестър под ръководството на Джудит М. Хил и проф. Анна Бояджиева от НХА.


Темите са израз на вътрешното им усещане, използвайки елементи от света, който ги заобикаля, съчетавайки традиционни и нови техники за текстилен дизайн. Капачки от кола, бутилки се превръщат в цветни щампи, които разчупват перспективата и според ъгъла, от който се гледат, могат да се открият в тях триизмерни изображения. Освен плакатите са представени отделните елементи от създаването на всяка финална принтирана графика.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK