Съвет към жените: Не чакайте Идеалния, омъжете са за г-н Става

Съвет към жените: Не чакайте Идеалния, омъжете са за г-н Става


Жените, които търсят Господин Идеален, трябва да се откажат, след като навършат 30, и да приемат Господин Веднага или най-много този, който почти отговаря на очакванията им, но все нещо не му достига.


Такива съвети отправя Лори Готлиб в излизащата следващата седмица във Великобритания книга "Ожени се: Или как да се задоволим с Г-н Става"


В посланието, разказано от лондонския "Гардиън", се обяснява, че жените, отказващи да се омъжат, докато не открият истинската, дълбока и романтична любов, се обричат на самотно бъдеще.
"Темата за изчакването на истинската любов (каквото и да означава това - вижте само броя на разводите) превзема колективното ни съзнание", казва 40-годишната Готлиб. Тя е самотна майка и признава, че би искала да се бе уредила с "напълно приемлив, макар и невдъхновяващ" мъж, който отхвърлила, докато търсела Перфектния.


"Мечтата ми подобно на тази на майка ми и на нейната майка бе да се влюбя до уши, да се омъжа и да живея щастливо до края на света. Попитайте една 40-годишна самотна хетеросексуална жена, готова да разкрие душата си, какво би искала най-много в живота си и тя вероятно няма да ви отговори с "по-добра кариера", по-тясна талия или по-голям апартамент. Най-вероятно тя ще каже, че наистина иска съпруг и (като добавка към него дете)", пише Готлиб.


Книгата й е основана на нейна статия в сп. "Атлантик", която предизвика такъв интерес, че разгорещи споровете, привлече вниманието на Опра Уинфри, а продуцентските къщи Warner Independent и Maguire Entertainment на актьора Тоби Макгуайър откупиха правата върху книгата и евентуалната й екранизация.


Според Готлиб феминизмът е виновен, че много жени остават самотни заради прекалено дълго очаквания на Рицаря. Пред света те продължават да претендират, че са си добре сами. "Но всяка жена, която познавам - няма значение колко успяла и амбициозна, колко финансово и емоционално сигурна, изпитва паника, понякога съчетана с отчаяние, когато стане на 30 и не се е омъжила."


Авторката обвинява още литературата, филмите и телевизионните шоупрограми, които са направили много лоша услуга на жените с подхранването на опасния мит да смятат, че идеален брак може да има само с идеалната любов.


Има и критици на тази теза, посочва "Гардиън". Елизабет Гилбърт твърди ,че жените грешат, като смятат, че бракът ще ги направи щастливи. В новата книга "Кажи ДА: Една скептичка се помирява с брака" тя пише: "Най-често се омъжваме, защото сме влюбени и мислим, че това ще ни направи щастливи. Всъщност омъжените е по-вероятно да изпаднат в депресия, отколкото самотните жени. Омъжените не успяват в кариерите си толкова, колкото необвързаните. Факт е, че като правило жените са губещата страна, когато пред олтара казват "да".


В България Гилбърт е позната с предишната й книга "Яж, моли се и обичай". На 1 февруари, ИК "Прозорец" ще представи и "Кажи ДА: една скептичка се помирява с брака".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK