Джани Родари разказва "Истории, писани на машина"

Джани Родари разказва "Истории, писани на машина"

© ИК"Истории, писани на машина" е втората непревеждана досега на български език книга на Джани Родари, която ИК "Дамян Яков" издава у нас.


И макар писателят да е определян за детски автор ("Приказки по телефона", "Приключенията на Лукчо"), възрастните също ще се зарадват на тази книга-усмивка.


В "Истории, писани на машина" се случват безброй симпатични небивалици - студенти отлитат за древния Рим, за да преброят раните по тялото на Юлий Цезар, а пък там телевизионен екип снима реклама за кухненски ножове.
Каубоят Бил, който вечер край огъня свири на пианото си Бетовен и много рядко Шопен, открива защо масово изчезват плашила в околността. Таен агент на марсианците отмъква от Земята вестниче с комикси и на Марс решават, че земляните си говорят с облачета.


А една сладка кукла мрази и унищожава кукленския свят и тормози малката Енрика.


С две думи, Джани Родари ни пренася в онази страна, за чието съществуване всички сме подозирали, но никога не сме знаели как изглежда - страната Извън. Там отиват онези, които не се побират в кожата си... по различни причини.


Преводачката Мая Райкова е запазила типичните за писателя ритъм и атмосфера, а забавните илюстрации на младата художника Александра Чаушова идеално допълват приказната атмосфера на историите, писани на машина.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK