Авторът на "Дзифт" Владислав Тодоров представи новия си роман "Цинкограф"

Явор Гърдев и Владислав Тодоров

© Румяна Димитрова

Явор Гърдев и Владислав ТодоровАвторът на романа "Дзифт" Владислав Тодоров представи официално тази вечер най-новата си книга "Цинкограф".


Писателят вярва, че творбата отразява реалността на времето, за което е писана, благодарение на очевидните факти, без намесата на лични откровения и чувства. Умишлено е търсил сливане на исторически събития с измислици, за да звучи достоверно.


"Не може да има чиста история, чиста фикция или чист слух", казва Владислав Тодоро.
Той не се смята за писател и твърди, че не е имал определено вдъхновение за създаването на двете си книги. По думите му те са се родили от "рефлекс на съзнанието, нуждата от създаване на нещо ново от досега правените рутинни действия".


Явор Гърдев, който режисира лентата по предишния му роман "Дизфт", ще филмира и "Цинкограф" . Той приема новата си задача като още по-голямо предизвикателство от предишната. Гърдев намира езика на новата книга за излючително увлекателен и концептуален, език, който поддържа живия интерес.


"Цинкограф" е книга, в която трябва да проникнеш и внимателно да тълкуваш написаното, за да разбереш какво се крие зад метафорите в нея", каза режисьорът по време на представянето на романа. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK