Големият финал на Евровизия е тази вечер

Didrik Solli-Tangen представя страната домакин - Норвегия

© Reuters

Didrik Solli-Tangen представя страната домакин - НорвегияТази вечер ще се проведе финалът на "Евровизия 2010". България, с песента на Миро "Ангел си ти", не успя да се класира за последния кръг.


Големият концерт днес е на сцената на "Теленор Арена" в Берум, предградие на норвежката столица и на него ще се представят 25 държави: Франция, Германия, Испания, Великобритания, Норвегия, Албания, Босна и Херцеговина, Молдова, Русия, Гърция, Португалия, Беларус,  Сърбия, Белгия, Исландия, Израел, Армения, Украйна, Дания, Азербайджан, Грузия, Турция, Ирландия, Кипър и Румъния.


Събитието е в Осло благодарение на победата на Александър Рибак през 2009 г. с песента Fairytale ("Приказка").
Комбинирането на 50 процента гласуване на професионално жури плюс 50 процента зрителско гласуване ще определи изхода и на финала.


Българската песен не се класира на втория полуфинал на 27 май. "Ангел си ти" на Миро Костадинов не успя да получи подкрепата на телевизионните зрители извън България, какъвто е регламентът, за да премине селекцията.Певецът изпълни първия куплет на песента, чийто композитор е, на роден език, а после продължи на английски.


Най-големият успех на България на конкурса е през 2007 г., когато дуетът между Елица и Стунджи "Вода" се класира за големия финал.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK