"Е-книги", или как планината отива при Мохамед

Всички книги са с уредени авторски и издателски права.<br /><br />Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© ewige

Всички книги са с уредени авторски и издателски права.

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Кога за последно сте си купували книга? А поезия? Или това ви се струва старомодно и отживяло. Защото и без това стихосбирките обикновено не се продават, а се подаряват.


Е, може би стихосбирката "Зимни птици" на Мартин Петков ще промени част от тези представи. Тя се разпространява като електронна книга и може да бъде четена онлайн, както и да се сваля във формат на pdf и e-pub. Книгата е със свободен достъп, т.е. всеки който желае, може да я прочете безплатно, а цена за нея се заплаща само по желание на читателите. Ако им хареса и разбира се, ако искат да го направят. Единственото, което те рискуват да загубят в случая, е няколко минути пред монитора на компютъра си.


"Зимни птици" е предназначена за тези, които обикновено не четат поезия и не разполагат с много свободно време. Тя не само е писана през XXI век, а наистина е част от новото столетие – като форма и като съдържание.
Може да бъде намерена на страницата на новото електронно издателство "Е-книги". Изисква се мейл -регистрация, която не отнема повече от половин минута и не влачи след себе си тонове от спам. На тази страница могат да бъдат открити и други книги със свободен достъп, както и такива, които се предлагат на минималната цена от 2.40 лева. Може би това е пътят, по който планината най-накрая ще стигне до Мохамед.Основатели на "Е-книги" са Вихра Манова и Йордан Янков. Вихра Манова е дългогодишен редактор в издателство "Весела Люцканова" и преводач на няколко книги от Стивън Кинг, Роджър Зелазни и Айзък Азимов. Йордан Янков е графичен дизайнер и автор на изследвания в областта на социалните науки.


"Е-книги" е нова и привлекателна възможност за хората, които имат желание да четат, но нямат възможност да си позволят цената на хартиените книги. Чрез сайта се предлагат издания на много по-ниски цени, достъпни и на места, където няма книжарници. Това е алтернатива и за живеещите в чужбина българи, за които е трудно да си доставят печатни издания.


"Е-книги" не продава хартиени копия на книгите, а само различни електронни формати. Освен търговията с книги издателството "е-Книги" пуска свои собствени заглавия и съответно води своя собствена издателска политика. В рамките на годината се планира да излязат около 100 нови заглавия. Друга разлика от сайтовете с безплатно съдържание е, че всички книги са с уредени авторски и издателски права.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK