Знам какво направи миналото лято

Знам какво направи миналото лято

© GuestscanЗа пет години 3 млн. британци са повредили нещо от обзавеждането на хотелите, в които са отсядали в родината си. Местни туристи са откраднали  хавлии за 5 млн. лири, счупили са 336 легла и са потрошили 672 хил електроуреди - чайници, сешоари, ютии. Отделно са преброени счупените телевизори - над 300 хил. Това сочи статистиката на сайта GuestScan, чиито членове са над 16 хил. собственици на места за настаняване в страната.


Обединени срещу тази напаст хотелиерите са създали черен списък от клиенти с провинения, за да знаят с кого си имат работа. В него могат да попаднат и туристи, които вдигат шум, правят скандали на персонала и други посетители, опитват да  "вкарат" нелегално свои приятели или да се измъкнат без да са платили. 


Попадне ли в черния списък, пишман туристът може да остане в него между 2 и 4 години, в зависимост от тежестта на предишните му провинения, гласят правилата на сдружението. Така всички хотелиери - негови членове, ще могат да преценят, заслужава ли клиентът да се възползва от гостоприемството им или не.
Сайтът има разрешение за работа от комисията, която следи за използването на личните данни, съобщи BBC.  Част от таксата за членство, която е 24 лири, пък отива за застраховка срещу евентуални насрещни искове. И такива не са изключени - 80% от жителите на Острова имат обичая да си вземат нещо за спомен от хотела, където са отседнали.Как да (не)попаднем в черния списък:


Ето нежеланите типове на поведение, за които хотелиерите са призовани за докладват:
- неплащане на сметката - посочва се размерът на сумата
- унищожаване на имущество - посочва се стойността на щетата
- грубо отношение към персонала
- грубо отношение към останалите гости
- силен шум
- нерегистрирани гости
- кражба на имущество (посочва се стойността на откраднатото)
- измами


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK